Eerste 3D-geprinte gebouw van Europa in Teuge

Eerste 3D-geprinte gebouw van Europa in Teuge

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-03-2017

3D geprinte gebouw in TeugeDe Vergaderfabriek, het eerste 3D-geprinte gebouw van Europa komt in Teuge te staan. Het printen van het gebouw neemt 10 dagen in beslag. De komende maanden wordt gestart met de proeffase, in september wordt met de echte bouw begonnen. Dankzij deze revolutionaire en bijzonder duurzame nieuwe manier van bouwen is er, in vergelijking met de traditionele bouw, sprake van 40 procent minder CO₂en 70 procent minder afval.

3D print- en bouwindustrie

De Vergaderfabriek is een initiatief van Arvid Prigge van De Slaapfabriek uit Teuge en Centre4moods. Het gebouw zal door middel van 3D-printing worden gerealiseerd. Het project wordt uitgevoerd door een consortium dat bestaat uit de Nederlandse 3D print- en bouwindustrie: The Form Foundation, Witteveen+Bos, CyBe, Van Wijnen, Engie, TU/e, Revelating, Elma Media, Lexence Advocaten, De Slaapfabriek/De Vergaderfabriek/De Beleeffabriek en Centre4Moods. Steun komt daarbij van de gemeente Voorst en Clean Tech Regio.

Beeldtechnologie

De Vergaderfabriek wordt meer dan een gebouw. Het is een filosofie en een co-creatie van diverse branches en (ICT-)ontwikkelingen. Het wordt een ongekende beleefomgeving om in te trainen en te vergaderen, waarbij Beeldtechnologie, Sensing-technologie en HoloLens-technologie* een belangrijke rol gaan spelen.

Belevingstechnieken

Ervaringen worden gebruikt voor nader onderzoek en doorontwikkeling, bijvoorbeeld voor toepassingen in de zorg aan mensen met dementie. Samen met een zorgbedrijf wordt gekeken naar de effecten van deze belevingstechnieken, zoals wandvullende visuals en geuren en geluiden, en hoe die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven, de stresslevels en het mogelijk medicatiegebruik van deze mensen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.