Aardbevingsbestendig ontwerpen

Aardbevingsbestendig ontwerpen

Evenementen
Door: Petra Starink | 21-02-2017

Aardbevingsbestendig ontwerpenBouwen met Staal organiseert op 29 maart, 5 en 12 april middag-avondmodules over aardbevingsbestendig ontwerpen. In 6 dagdelen worden praktische rekenvoorbeelden gepresenteerd. De lessen worden verzorgd door leden van de technische commissie 13 van Bouwen met Staal.

Het themanummer aardbevingsbestendig ontwerpen (nr. 255) van het vaktijdschrift Bouwen met Staal behandelt de achtergronden bij de lesstof en wordt kosteloos beschikbaar gesteld aan alle deelnemers van de middag-avondmodules.

De zes modules behandelen verschillende onderwerpen waarop afzonderlijk is in te schrijven. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op de themapagina bevingsbestendig.

Ontwerp en beoordeling

Op 18 december 2015 is NPR 9998 ‘Ontwerp en beoordeling van aardbevingsbestendige gebouwen bij nieuwbouw, verbouw en afkeuren geïnduceerde aardbevingen’ gepubliceerd. De minister van Economische Zaken heeft de NPR toegestuurd aan de Tweede Kamer en geeft daarbij aan hoe deze in de praktijk moet worden gebruikt.
De NPR 9998 is gratis te downloaden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.