Lezing daglicht in architectuur

Evenementen

Lezing daglicht in architectuur

Door: Petra Starink | 06-06-2017

Tijdens een lezing in het Borneo Architectuur Centrum op 22 juni staat de toekomst van het daglicht centraal. Architect Dirk Jan Postel, Jan Benthem en lichtontwerper Siegrid Siderius vertellen over hun projecten waarin daglicht een grote rol speelt binnen het ontwerp. De lezing wordt gecombineerd met de tentoonstelling Daglicht in Architectuur van de Stichting Living Daylights.

Museum Voorlinden en Rotterdam CS

De avond begint met een dubbele lezing over het museum Voorlinden: eerst spreekt architect Dirk Jan Postel (Kraaijvanger), en aansluitend lichtontwerper Siegrid Siderius (Arup). Na de pauze zal architect Jan Benthem een lezing geven over daglicht in nieuwe stations, en terugblikken op de Daylight Award 2014 van Rotterdam Centraal (TeamCS).

Architect Dirk jan Postel

Dirk Jan Postel is architect en sinds 1992 partner bij Kraaijvanger. Met een scherp oog voor detail en een diepgaande materialenkennis (met name met betrekking tot glas) realiseerde hij uiteenlopende projecten. Transparantie, ruimtelijke verbanden en zichtlijnen zijn essentiële elementen in zijn ontwerphouding. Hij zal het ontwerp van Museum Voorlinden toelichten.

Lichtontwerper Siegrid Siderius

Siegrid Siderius is lichtontwerper en Associate Director bij Arup. Zij heeft 20 jaar ervaring als lichtontwerper waarvan de afgelopen 10 jaar bij Arup. Licht is beleving van ruimte. Ze streeft naar de balans tussen licht en donker, tussen daglicht en kunstlicht en de onderlinge dynamische interactie. Voor de lezing Daglicht in Architectuur zal Siegrid zich richten op overwegingen bij het toepassen van daglicht in musea en Museum Voorlinden in het bijzonder.

Architect Jan Benthem

Jan Benthem is sinds 1979 oprichter van Benthem Crouwel Architects (BNTHMCRWL). Met TeamCS won hij in 2014 de Daylight Award voor Rotterdam Centraal. Tegelijkertijd werkt hij aan Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag CS, de Amsterdamse Noord-Zuid-lijn, en Schiphol.

Tentoonstelling Daglicht in Architectuur

De tentoonstelling Daglicht in Architectuur is te bezichtigen tot 23 juni, tijdens de openingstijden van het Borneo Architectuur Centrum, ma-vr van 10.00-17.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor de lezing op 22 juni is noodzakelijk gezien het aantal zitplaatsen. De avond begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Een mail sturen kan naar mailto:[email protected]
Het Borneo Architectuur Centrum is gevestigd aan het R.J.H. Fortuynplein 4, Amsterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.