Lichtkunstfestival GLOW op vier locaties in Eindhoven

Evenementen

Lichtkunstfestival GLOW op vier locaties in Eindhoven

Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-11-2021

Van 6 tot en met 13 november 2021 staat Eindhoven in het teken van lichtkunstfestival GLOW. De openbare lichttentoonstelling vindt dit jaar plaats op vier verschillende locaties in Eindhoven en kan bezocht worden tussen 18.30 en 23.00 uur. Het thema dit jaar is ‘Moved by Light’.

Porte Celesti van Valerio Festi. Foto: GLOW Eindhoven

Lichtkunstfestival

GLOW is een gratis lichtkunstfestival. Ongeveer 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland werken hieraan mee. De vier locaties die bezocht kunnen worden zijn: het centrum, Strijp-S en Strijp-T, het Campina-terrein aan de Kanaaldijk en het terrein van de TU/e. In ieder van de vier gebieden staan diverse lichtkunstwerken. De gebieden zijn afzonderlijk van elkaar of op verschillende dagen te bekijken. Er wordt geen route aangegeven, alleen maar de locatie van de lichtkunstwerken. De uitbreiding naar andere delen van de stad maakt het bovendien mogelijk meer uiteenlopende kunstwerken te tonen. Elk gekozen gebied heeft een eigen identiteit, architectuur, geschiedenis en karakter.

Satelliet-projecten

Er zijn dit jaar ook 2 satelliet-projecten. De Zonnebloemen voor Van Gogh door Hugo Vrijdag, bij de molen in Nuenen, en op de High Tech Campus wordt een water- en lichtshow gegeven, ontworpen door gezelschap Aquatique Show uit Frankrijk.

Zonnebloemen door Hugo Vrijdag. Foto: GLOW Eindhoven / Bart van Overbeeke
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.