Living Colors op GLOW

Evenementen

Living Colors op GLOW

Door: Petra Starink | 29-10-2019

Van 9 t/m 16 november staat Eindhoven voor de 14e keer in het teken van lichtkunst tijdens GLOW. Het thema is ‘Living Colors’. Nieuw dit jaar zijn de Lightlabs waar talenten gezamenlijk nieuwe lichtprojecten creëren die op GLOW een podium krijgen.

Innovatieve lichtkunstwerken

In de GLOWlabs zijn sessies te zien waarin bedrijven, kunstenaars, designers, en inwoners vanuit een bepaalde thematiek samenwerken aan innovatieve lichtkunstwerken. Een nieuw concept waar creativiteit in lichtkunst tot uiting komt.

Projecten GLOWlabs

Projecten die in GLOWLabs te zien zijn is Come and Grow, een samenwerking tussen GGZE en de Eindhovense designer George Barratt-Jones. Het werk is geïnspireerd door het effect van licht op mensen: groei en geluk. Het interactieve werk stelt bezoekers in staat om samen een boom van 8 meter te laten groeien.

De studenten van Fontys BeCreative roepen met hun lichtkunstwerk Floral FLOW op tot meer groen in de binnenstad. In de samenwerking met Waterschap De Dommel groeit het groen met hulp van het GLOW publiek en de Dommel.

Samen met ASML heeft Gijs van Bon PING dit jaar verder doorontwikkeld: een dynamische weergave in licht en geluid van oude vormen van communicatie: bakens die signalen doorgeven.

Het lichtkunstwerk Crowd Cloud door vijf studenten van Fontys ICT creëert bewustwording over de gevaren van het gebruik van openbare wifinetwerken. Speels worden de zintuigen geprikkeld met licht en kleur, afhankelijk van de interactie met publiek.

Project Moonlight

De winnaar van de Foederer Talent Award 2019, Valerie van Zuijlen, is te zien in de Steentjeskerk met haar project Moonlight. De installatie toont de werking van het verzenden van een audiobericht naar het maanoppervlak en de reactie hierop in licht. Naar de maan en weer terug.

Lichtshow in Philips Stadion

Voor de derde keer brengt TWOFIFTYK het Philips Stadion in vervoering met een lichtshow. Dit jaar is er een terugblik naar hoe het begon: de focus ligt op muziek, performance en licht. NOVITER haalt de elementen van een klassieke compositie uit elkaar, brengt ze terug tot de essentie en maakt een nieuwe compositie. Een remix van een klassiek stuk met technische hoogstandjes. NOVITER is elke avond te beleven om 19.00, 20.30 en 22.00 uur. De kaartverkoop is inmiddels gestart via gloweindhoven.nl.

GLOWRun

Op zaterdagavond 16 november kunnen hardloopfans alle lichtkunstwerken zien door deel te nemen aan de unieke fun run van 5 kilometer. De jubileumeditie van de GLOWRun start en eindigt bij het Philips Stadion.

GLOW route

De route door het centrum bedraagt ongeveer 5 km. Op de route staan verschillende soorten lichtprojecten en zijn gelabeld in de categorieën; Groot Licht, Nieuw Licht, Groen Licht en Kunst Licht.

Meer informatie over GLOW is hier te vinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.