Open Dag Maastunnel

Evenementen

Open Dag Maastunnel

Door: Petra Starink | 01-10-2019

De renovatie en restauratie van de Maastunnel in Rotterdam is klaar. Op 19 augustus 2019 kon je weer van Noord naar Zuid en terug. Op zaterdag 5 oktober is het mogelijk om de tunnel zelf te aanschouwen op een Open Dag. Tijdens deze feestelijke dag bedanken gemeente Rotterdam, Combinatie Aanpak Maastunnel en de Maastunnel alle reizigers voor hun begrip.

Wat kun je allemaal doen op de Open Dag? Bekijk een aantal activiteiten hieronder.

Run door de Maastunnel

Van 9.00-10.00 uur begint er een Maastunnel-Run. Je start en finisht op Noord en rent zo door beide autobuizen.

Theatrale wandelingen

Van 11.00 tot 17.00 zijn er theatrale wandelingen. Laat je Maastunnelvisie los en kijk door de ogen van Theater Babel, Verhalenhuis Belvédère, Circus Rotjeknor en de artiesten van het Tunneltheater. Vier bijzondere wandelingen wisselen elkaar af gedurende de dag.

Tunnelwandelingen

Van 11.00 tot 17.00 worden er tunnelwandelingen georganiseerd. Loop door de gerenoveerde Maastunnel en bekijk alle details. Bekijk het verschil tussen de originele tegels en de handgebakken replica’s uit Barcelona? Tijdens deze wandeling van Zuid naar Noord leer je alles over de renovatie. 

Ventilatiegebouw

Van 11.00 tot 19.00 uur kun je de diepte in. In het ventilatiegebouw op Zuid kom je alles te weten over de tunnel en renovatie. Bekijk de documentaire over de renovatie die samen met Video Agency is gemaakt of de aflevering die Andere Tijden onlangs aan de tunnel wijdde. Henk van der Maas, auteur van het boek Onder de tunnel door geeft lezingen over de geschiedenis van de tunnel. De films en lezingen starten op vaste tijden en er is een beperkt aantal plaatsen.

Kijk hier voor het hele programma van de Open Dag op 5 oktober.

Renovatie Maastunnel

De monumentale Maastunnel (1942) is de oudste tunnel van Nederland en was toe aan groot onderhoud. Sinds de zomer van 2017 voerde de gemeente Rotterdam een grootscheepse renovatie en restauratie uit. De tunnel is op 19 augustus 2019 weer geopend.
Fotografie: Carel Van Hees, Petra Starink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.