Maastunnel omgetoverd tot Tunnel of Love

Maastunnel omgetoverd tot Tunnel of Love

Evenementen
Door: Petra Starink | 05-02-2019

Het voetgangersgedeelte van de jarige Maastunnel wordt van 8 tot en met 15 februari een Tunnel of Love. Met 35.000 fluorescerende hartvormige stickers is de tunnel een oogverblindend visueel spektakel. De Tunnel of Love is een liefdesverklaring van het kunstenaarsduo Vollaerszwart aan alle Rotterdammers en een cadeau voor de Maastunnel, die op 14 februari 77 jaar bestaat

De voetgangerstunnel wordt omgetoverd in een suikerzoete fantasiewereld die voetgangers besmet met het love-virus. Door blacklight aangelicht, vormen 35.000 fluorescerende hartvormige stickers een oogverblindend visueel spektakel in de 580 meter lange tunnel.

Maastunnel 77 jaar

De Maastunnel viert op 14 februari haar 77e verjaardag. Het is niet de eerste keer dat deze in het teken van de liefde staat. Op het 75-jarig jubileum van de tunnel hernieuwden vier stellen hun huwelijksgeloften in het roltrapgebouw. Een paar maanden later begon de renovatie en restauratie van het rijksmonument. Inmiddels is de westelijke autobuis gereed en gaat ook de oostelijke autobuis binnenkort weer open. Daarna zijn de fiets- en voetgangerstunnel aan de beurt.

Studio Vollaerszwart

Kunstenaars Madje Vollaers en Pascal Zwart vormen samen studio Vollaerszwart. Ze zijn bekend vanwege hun interventies in de openbare ruimte. Projecten zijn Stars, de virtuele sterrenhemel op de Delftsepoort (voormalig NN gebouw), Wish you were here, ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van de Erasmusbrug en 100 jaar De Stijl in Den Haag.

Tunnel of Love is op 8 februari vanaf 20.00 uur te zien en van 9 tot en met 15 februari dagelijks tussen 08.00 en 23.00  uur in het voetgangersgedeelte van de Maastunnel. Deze is te bereiken via de roltrapgebouwen op het Charloisse Hoofd en de Parkkade.
Foto: Vollaerszwart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.