VPRO tijdens Dutch Design Week

Evenementen

VPRO tijdens Dutch Design Week

Door: Petra Starink | 29-09-2016

De VPRO presenteert tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven die op 22 oktober van start gaat weer een gevarieerd programma op tv, radio en in Eindhoven zelf. Niet alleen de fysieke kant van design wordt belicht maar ook de impact van design, het maakproces van ontwerpers en de toekomst van design. Kijk, luister en beleef en maak een keuze tussen de vele programma’s!

Tegenlicht – De eerlijke onderneming
Zondag 23 oktober om 21.05 uur op NPO 2
Bas van Abel, ontwerper, ondernemer en ambassadeur van de Dutch Design Week, besloot een mobiele telefoon te maken waarbij mens en natuur zo min mogelijk worden uitgebuit. De dilemma’s die hij bij het produceren van zijn Fairphone tegenkomt, zijn lessen voor iedereen die een eerlijke onderneming nastreeft.

Tegenlicht Meet Up
Woensdag 26 oktober om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam Bezoekers kunnen samen met de makers en relevante gasten binnen het thema meepraten over de VPRO-Tegenlicht uitzending De eerlijke onderneming. Toegang is gratis.

VPRO Medialab is wondering: is it time for the HoloLens?
22 t/m 30 oktober in het VDMA-gebouw in Eindhoven
VPRO Medialab doet onderzoek naar nieuwe platforms en formats om verhalen te vertellen. Bezoekers kunnen in het VDMA-gebouw een  magische mixed reality ervaring ondergaan via de HoloLens. Een Virtual Reality-bril extraordinair: je ziet de fysieke wereld en de HoloLens voegt hier een laag VR aan toe. Beleef in een paar minuten hoe tweehonderd jaar verstrijken in het slow design-verhaal van The Tree Trunk Chair, het meest recente ontwerp van Maarten Baas dat pas in 2216 voltooid is. Door een mal te plaatsen in een jonge boom ontstaat er gedurende tweehonderd jaar een stoel in de stam. De boom wordt geplant in de tuin van het Groninger Museum, waar in 2216 de stoel geoogst kan worden.

Now Future Talkshow
Donderdag 27 oktober om 19.30 uur in het Klokgebouw in Eindhoven
Tijdens deze avond spreekt VPRO-presentator Pieter van der Wielen met Bas van Abel, ondernemer en ontwerper van de Fairphone, grafisch ontwerper en curator Luna Maurer en Robert Suarez,managing director van de afdeling Design en innovatie van SU Labs, over het onderzoek, de overwegingen en de processen achter hun ontwerpen.

VPRO’s media-app Koos besteedt dagelijks aandacht aan de Dutch Design Week 2016 in de vorm van een leuke mediatip.  Download de app hier.

Beeld: VPRO

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.