Denkbeeldige stadsgezichten Rik Smits

Exposities

Denkbeeldige stadsgezichten Rik Smits

Door: Petra Starink | 17-05-2018

Rik Smits (1982) bouwt sinds zijn studietijd aan de kunstacademie in Den Haag met tekeningen en objecten een geheel eigen wereld van steden. Van 1 juni tot en met 29 juli presenteert het Borneo Architectuur Centrum Amsterdam de tentoonstelling ‘Today we Escape’ waarin circa 10 grote tekeningen uit de periode 2013-2015, 14 recente kleurpotloodtekeningen en een ruimtelijk werk (New City) te zien zijn.

Brug tussen kunst en architectuur

De tentoonstelling toont een representatief overzicht van de laatste vijf jaar: grote tot enorme potloodtekeningen, objecten in styrofoam en kleine intieme tekeningen in kleur die nog niet eerder getoond zijn. Kunstwerken, in detail uitgewerkt, waarin een brug geslagen wordt tussen kunst en architectuur.

Tentoonstelling denkbeeldige stadsgezichten

De tentoonstelling is te bezichtigen van 1 juni tot en met 29 juli 2018 in het Borneo Architectuur Centrum, maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur en zondag van 13.00 – 16.00 uur open. Bezoekadres: R.J.H. Fortuynplein 4, Amsterdam (Borneo-eiland).

Lezing Rik Smits

Op zondag 3 juni om 16.00 uur zal de tentoonstelling feestelijk worden geopend met een inleiding door curator Werner van den Belt.
Op zondag 24 juni om 12.00 uur zal de kunstenaar Rik Smit een lezing houden over zijn werk.

Meer informatie over Rik Smits is hier te vinden
Beeld: Rik Smits

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.