Nederlands Design op Festival Designkwartier

Nieuws

Nederlands Design op Festival Designkwartier

Door: Petra Starink | 17-05-2018

Het Zeeheldenkwartier in Den Haag staat op 1, 2 en 3 juni in het teken van Nederlands Design tijdens het Festival Designkwartier. Meer dan 100 deelnemers presenteren hun werk op verrassende plekken in de stad. Dit jaar tonen een aantal Nederlandse ontwerpers hun werk dat zij gepresenteerd hebben op de ‘Milan Design Week 2018’. De programmering is samengesteld aan de hand van thema’s zoals ‘Heet uit Milaan’, ‘Nieuwe Zeehelden’ en ‘Publieke Vertoning’.

Nederlands Design uit Milaan

Edwin Pelser, oprichter van Festival Designkwartier vertelt over het thema ‘Heet uit Milaan’ : “Toonaangevende designers komen ieder jaar naar Milaan om het nieuwste op het gebied van design te (laten) zien. We zijn enorm trots dat wij een aantal Nederlandse primeurs van dit jaar uit Milaan mogen presenteren op het festival. De Nederlandse ontwerpers die hun werk voor het eerst laten zien in de groepspresentatie ‘Heet uit Milaan’, zijn o.a. Klaas Kuiken, Studio Joris de Groot, en REM Atelier.

Inspiratie door zee en strand

In 2018 staat Den Haag in het teken van ‘Feest aan Zee’, 200 jaar bestaan van de badplaats Scheveningen. Festival Designkwartier grijpt dit jubileum aan om een aantal ontwerpers te presenteren die zich laten inspireren door strand en zee, zoals Nienke Hoogvliet en Atelier NL.

Publieke vertoning

“Design gaat over meer dan alleen producten”, zegt Mark van Hooff, mede -eigenaar van Creative Studio Unobvious en organisator van Festival Designkwartier.Op het festival zijn een aantal bijzondere installaties te zien. Voor het thema ‘Publieke Vertoning’ maakte Jelle Mastenbroek een geluidsinstallatie die te zien is in de Electriciteitsfabriek, en Joris van Oosterwijk zal levensgrote menselijke afdrukken maken op canvas.

Festival Designkwartier

Op 1, 2 en 3 juni 2018 brengen thematische routes je naar leegstaande panden, musea en bij mensen thuis.
Meer informatie en het programma is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.