Piet Oudolf en LOLA in Schunck

Exposities

Piet Oudolf en LOLA in Schunck

Door: Petra Starink | 05-05-2021

Op 26 mei wordt in Schunck Heerlen de tentoonstelling Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA: In Search of Sharawadgi geopend. Deze tentoonstelling over tuin- en landschapsarchitectuur laat werk zien van gerenommeerd tuinarchitect en plantenkweker Piet Oudolf en architectenbureau LOLA Landscape Architects.

Impact van landschapsontwikkeling

Aan de hand van uitvergrotingen van originele tekeningen, maquettes en (film)beeld laat de tentoonstelling een niet eerder vertoond perspectief zien op tuin- en landschapsarchitectuur. Overkoepelend thema is de impact van landschapsontwikkeling op de publieke ruimte, natuur en klimaatverandering. De tentoonstelling gaat over de tuinen en projecten van Oudolf en LOLA afzonderlijk, maar vooral over hun hechte samenwerking en overeenkomstige visie op landschapsontwikkeling, met als ultieme einddoel een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. Beiden werken vanuit een menselijk perspectief en streven naar de ontwikkeling van publieke ruimten die voor bezoekers en omwonenden betekenisvol zijn.

Beroemde tuinen

Beroemde tuinen als de High Line in New York, Serpentine Gallery in Londen en de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset, door hen getransformeerde  landschappen, zijn plekken waar mensen graag naar terugkeren. Voor de nabije toekomst staat Leisure Lane in Parkstad op het programma. Dit is een route van bijna 26 km lang die de gemeenten Beekdaelen, Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld met elkaar verbindt en waar biodiversiteit en aantrekkelijke beplanting centraal staan. Dit project van IBA Parkstad is aanleiding tot het maken van deze tentoonstelling. In reactie op het werk van Oudolf en LOLA Landscape Architects zijn werken te zien van de kunstenaars Joseph Beuys, Kie Ellens, Anne Geene, Giuseppe Licari, Geert Mul, Darcy Neven, Vijai Patchineelam & Adrijana Gvozdenovic en Sanne Vaassen.

Tentoonstelling Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA: In Search of Sharawadgi
Schunck
Bongerd 18, Heerlen
De tentoonstelling is te zien tot en met 17 oktober 2021, afhankelijk van de geldende COVID-19 maatregelen
Bij uitgeverij nai010 is het boek Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA te koop.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.