Gevel 2016

Evenementen, Nieuws

Gevel 2016

Door: Petra Starink | 15-12-2015

Van 27 tot en met 29 januari vindt de vakbeurs GEVEL 2016 plaats in de Ahoy in Rotterdam. Het thema is ‘Façades with 2020 vision’. Een thema dat aansluit op de transitie in de Nederlandse bouw naar energieneutrale nieuwbouw in 2020. Behalve het energieverbruik moet hierbij gekeken worden naar het gebruik van duurzame materialen en het sluiten van de materialenkringloop. GEVEL 2016 is hét platform waarop de bouwprofessionals hun kennis, creativiteit en innovatie samenbrengen, om gezamenlijk de oplossingsrichtingen te bepalen.

Andere visie van werken

“De technieken om een gebouw van een energieverbruiker te veranderen in een energiebron zijn er. Net zoals er manieren zijn om de in de gevel gebruikte materialen bij demontage van die gevel weer bruikbaar te maken. Het vraagt alleen van de architect een andere visie en een andere manier van werken”, zegt Martijn Carlier, brand manager GEVEL bij Jaarbeurs.

De architect zal behalve oog voor creatieve en uitdagende designs, ook aandacht moeten hebben voor innovatieve systemen en slimme en duurzame materialen om de milieudoelstellingen van 2020 te halen. Samen met de bouwers moeten de oplossingen hiervoor worden gekozen.

GEVEL 2016 biedt de bouwkolom een platform waarop architect, toeleverancier en gevelbouwer elkaar ontmoeten om gezamenlijk oplossingsrichtingen te verkennen.

Er zijn drie themazones CIRCULAR, ENERGY & HEALTHY en DISRUPTION. In deze themazones presenteren start ups creatieve en slimme oplossingen voor de uitdagingen waar de sector voor staat. Universiteiten tonen de ontwikkelingen die de komende jaren hun weg naar de markt zullen vinden. De programmering van het GEVEL Theater is opgebouwd rond dezelfde drie thema’s.

Openingstijden GEVEL 2016
Woensdag 27 januari 11.00-17.00
Donderdag 28 januari 11.00-20.00
Vrijdag 29 januari 11.00-17.00

Registratie voor toegang via www.gevel-online.nl

Foto: heren 5 architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.