Gispenweekend

Nieuws

Gispenweekend

Door: Petra Starink | 21-11-2016

Op 7 december 1890 werd Willem Hendrik Gispen geboren. Ter ere van zijn geboortedag organiseert Museum Boijmans Van Beuningen in het weekend van 10 en 11 december een Gispen specials weekend.

Gispen specials

In de tentoonstelling Gipsen specials – de klant is koning toont het museum 50 bijzondere ontwerpen. Deze specials lopen uiteen een pianolampje voor een vriend uit 1928, een bioscoopstoel voor Paleis Soestdijk uit 1937 tot stoelen voor de Rotterdamse Schouwburg uit 1988.  Het pianolampje werd een van de toonaangevende ontwerpen van Gispen en werd in hoge oplage geproduceerd. Zo werd een special een product in oplage.

 

Huis Sonneveld

Op vertoon van uw entreeticket van Museum Boijmans Van Beuningen krijgt u het weekend van 10 en 11 december gratis toegang tot de Gispen special Huis Sonneveld, de voormalige directeurswoning van een van de directeuren van de Van Nelle fabriek. Een rondleiding volgen door de Waalse Kerk aan de Schiedamse Vest kan ook. Gispen kreeg de opdracht om de verlichtingselementen en ander smeedwerk voor deze kerk te vervaardigen

College: zitten is een kunst

Gispen ‘stoelenprofessor’ Patrick Lems geeft op zondag 11 december om 14.00 uur in het Auditorium het college ‘Zitten is een kunst’. Patrick Lems gaat in dit college in op de verschillende aspecten van zitten: o.a. het design van de stoelen en waarom is het zo moeilijk om goed te zitten? Waarom heeft Willem Alexander een troon en de kassamedewerkster een kruk? Deze lezing is gratis, reserveren is gewenst.  Conservator van de tentoonstelling Gispen Specials – de klant is koning, Mienke Simon Thomas, geeft een korte inleiding.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.