Kijkje achter gevel Goese Lyceum

Kijkje achter gevel Goese Lyceum

Nieuws
Door: Petra Starink | 07-10-2014

Het Goese Lyceum ontworpen door SP architecten is officieel geopend. Het gebouw heeft een opvallende sculpturale vorm en bevindt zich in een uitgestrekte groene parkstrook aan de oostrand van Goes. Naast een onderwijsfunctie heeft het ook een maatschappelijke functie op het gebied van sport en ontmoeting.

Natuurleien in drielaagse dekking

De school is vormgegeven als een sculptuur in een parkachtige omgeving en heeft daardoor een autonome vorm niet refererend aan bebouwing of kavelgrenzen. Het gebouw staat rondom vrij en de bestaande bebouwing ligt op grote afstand. Het Goese Lyceum heeft een opvallende, afgerond driehoekige hoofdvorm. De gevel wordt gekenmerkt door afwisselende banden van ramen en leistenen gevelbekleding. De natuurleien zijn toegepast in een drielaagse dekking in ruitvorm. De ‘geschubde’ huid contrasteert met de ‘gladde’ raamstroken. De raam- en leienstroken variëren in hoogte; waardoor een meer organisch beeld wordt gecreëerd, dat past in de groene, natuurlijke omgeving. Ook het maaiveld rond het schoolgebouw varieert in hoogte. De hoogteverschillen in de gevel worden benadrukt met accenten voor entrees, het sportgedeelte en het Technasium. De hoofdentree is teruggelegd in de gevel; aan de pleinzijde springt een wit, strak vormgegeven kader uit de achtergevel. Trappen zorgen hier voor de verspringingen in hoogte.

Locatie: Oranjeweg Goes
Opdrachtgever: Pontes Scholengroep
Team: SP Architecten
Architect: Jaap Nieskens en David Vos
Oppervlakte: 12.459 m2

SMT Bouw & Vastgoed, gespecialiseerd in Design & Build realisatie van onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed heeft een film laten ontwikkelen dat een kijkje geeft achter de leistenen gevel.
Bekijk hier de film 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.