Jan Snel bouwt zorgcomplex Boshuis

Nieuws

Jan Snel bouwt zorgcomplex Boshuis

Door: Petra Starink | 23-08-2021

In opdracht van zorgorganisatie De Wever uit Tilburg is modulair bouwer Jan Snel begonnen met de bouw van het Boshuis, een nieuw zorgcomplex met 128 zorgappartementen en een vloeroppervlakte van ca. 9.000 m². Het Boshuis aan de Bredaseweg is een ontwerp van architectenbureau Van Aken en biedt huisvesting aan bewoners uit verschillende woondoelgroepen.

De Wever

De Wever is de grootste maatschappelijke organisatie in Tilburg gericht op wonen, zorg en welzijn voor ouderen. De stichting heeft ca. 2850 personeelsleden, 1150 vrijwilligers en 2300 bewoners, verspreid over 15 locaties.

Verticale houten lattenstructuur op gevels

Het moderne complex ligt in een bosrijk gebied net buiten het centrum van Tilburg. Het nieuwe gebouw sluit straks volledig aan op de groene en bruine kleurtinten uit de omgeving. Op de gevels van het pand wordt bijvoorbeeld een verticale, houten lattenstructuur aangebracht. Tegelijkertijd zorgt het houten materiaal voor een rustige uitstraling die past bij de sfeer van de rest van de bosrijke locatie.

Binnenhofjes en tuinen

Door gebruik te maken van een zogenaamde kamstructuur komt de omringende natuur ook binnen het gebouw goed tot zijn recht. Daarnaast zorgt deze opbouw ervoor dat specifieke woongroepen bij elkaar geclusterd zijn, wat efficiënter is voor de zorgverleners en eventuele risico’s, zoals verdwalen, voorkomt. Het nieuwe zorgcomplex telt meerdere bouwlagen voor de woonzorggroepen. Op de begane grond worden verschillende binnenhofjes en -tuinen aangelegd tussen de ‘inhammen’ van de kammen. Hier kunnen de bewoners genieten van de natuur terwijl ze duidelijk zichtbare looproutes volgen.

Start van woningmodules in fabriek van Jan Snel

Terwijl de locatie aan de Bredaseweg bouwrijp wordt gemaakt, start de bouw van de woningmodules in de fabriek van Jan Snel. Deze modules worden in de fabriek zoveel mogelijk voorbereid. Daarna worden de modules compleet met binnenwanden en installaties naar de locatie getransporteerd. Vervolgens worden de woningen op de bouwlocatie afgemonteerd, ingericht en voorzien van werkende nutsaansluitingen. Het Boshuis wordt naar verwachting begin volgend jaar opgeleverd.

Beeld: Jan Snel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.