Je eigen tegel in de + POOL

Je eigen tegel in de + POOL

Nieuws
Door: Margriet Brus | 22-09-2014

Een waterzuiverend zwembad midden in een vervuilde rivier. Dat is kort gezegd het idee achter + POOL. De initiatiefnemers zamelen momenteel geld in om het mogelijk te maken te zwemmen in de rivieren van New York. Volgens de bedenkers is New York weliswaar omringd door water, maar zwemt niemand er in. Dat willen ze veranderen.

Financiering en publiciteit

Het geld voor dit project zamelen ze op een bijzondere manier in: via het verkopen van zwembadtegeltjes. Voor 25,- dollar staat je naam tussen 7 andere namen op een tegeltje, voor 249,- heb je je eigen, opvallend blauwe tegel in het zwembad. Deze manier van inzamelen, ook wel crowdfunding genoemd, zorgt er niet alleen voor dat er voldoende geld binnenkomt, maar ook dat het project inmiddels veel publiciteit heeft gekregen en een breed draagvlak onder de bevolking. Het eerste streefbedrag van 25.000,- dollar werd in 6 dagen overtroffen en zelfs verhoogd tot 41.000,- dollar. Ook een tweede crowdfundingcampagne via het platform Kickstarter werd een groot succes.

Plus

Het zwembad, dat de vorm krijgt van een plusteken, zuigt water uit de rivier op en zuivert dit zonder toevoeging van chemicaliën voordat het het zwembad in loopt. Het schonere water uit het zwembad wordt weer teruggepompt in de rivier. Het zwembad kan een half miljoen gallon (bijna 2 miljoen liter) water per dag zuiveren. Momenteel wordt er volop getest in de East Side rivier met verschillende filtermaterialen. Tegelijkertijd wordt er data over de waterkwaliteit verzameld. In de zomer van 2016 moet het zwembad helemaal klaar en in gebruik zijn.

College over crowdfunding

ArchitectuurNL en de BNA organiseren op donderdag 6 november van 12.30 tot 13.30 uur een online college over crowdfunding. Hierin krijgt u onder andere uitgelegd wat crowdfunding precies is en hoe het ingezet kan worden voor projecten. Deelname kost 45,- euro exclusief BTW. Meer informatie over dit college en de aanmeldlink vindt u hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.