Duurzame appartementen op boerenerf

Nieuws

Duurzame appartementen op boerenerf

Door: Petra Starink | 08-01-2019

Op het erf van Natuurboerderij Vliervelden in Oosterwold, onderdeel van Stadsboederij  Almere worden duurzame appartementen gebouwd en zijn bedoeld voor stadsbewoners die steeds meer de drukke stad ontvluchten. Op zaterdag 12 januari is er een open dag.

Het gaat om duurzame beganegrond-appartementen met tuin en om appartementen met terras met uitzicht op de akkers, waarvan er nog een paar te koop zijn. Alle woningen hebben vloerverwarming, een eigen warmtepomp en zonnepanelen. Er is ook een gemeenschappelijke tuin. Voor de idealistische boerderij-eigenaren Tom Saat en Tineke van den Berg is dit niet zomaar een woningbouwproject. Samen met de bewoners maken we er een prachtige plek van waar natuur, landbouw, wonen en werken bij elkaar komen en versterken. Door activiteiten op het gebied van educatie, zorg en onderzoek worden de bewoners bij het boerenwerk betrokken.

Op zaterdag 12 januari om 14.000 uur is er een bijeenkomst op het erf Vliervelden. Toekomstige bewoners en belangstellenden kunnen terecht op het erf, een kijkje nemen bij de koeien, de activiteiten in de stal, de appartementen in aanbouw, de informatiekeet en de uitkijktoren.

Adres: Goudplevierweg hoek Goethelaan, Almere Oosterwold

Meer informatie is te vinden op vliervelden en stadsboerderijalmere.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.