1.Lectures Rens Borgers

Lezingen

1.Lectures Rens Borgers

Door: Petra Starink | 06-03-2018

De Academie van Bouwkunst en Architectuurcentrum Amsterdam organiseren samen de 1·Lectures, lezingen waarin onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur de revue passeren. Op 5 april is Rens Borgers te gast. Hij is ruim 30 jaar actief in de bouwsector en pionier op het gebied van ecologisch bouwen. Op deze avond vertelt hij over het creëren van een gezond energiereducerend milieu op basis van biomaterialen.

Rens Borgers eigenaar bouwbedrijf

Rens Borgers is eigenaar van EcobouwSalland, een ecologisch bouwbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in biobased en dampopen bouwen, met bijvoorbeeld stro of kalkhennep. Rens heeft ruime ervaring in restauratie en grote renovaties binnen de utiliteitsbouw. In 2012 is hij fulltime overgestapt naar de ecologische bouw. Tijdens de strobouw ontdekte hij het gebruik van hennepkalk als aanvulling op de strobouw. Zijn eerste kennismaking met kalkhennep was in België, waarna hij een intensieve praktijkscholing in Zwitserland volgde.

Ontwerpen met stro en kalkhennep

Rens legt uit hoe je kunt ontwerpen met stro en met kalkhennep? Wetenschappelijke resultaten van ecologische gebouwen komen aan bod, zoals het Science Museum London en de Universiteit van Bath. Tot slot spreekt hij vanuit zijn persoonlijke ervaring over biobased wonen.

1.Lectures-Rens Borgers
Donderdag 5 april 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, Amsterdam
Prijs: €5,- (losse lezing)
Tickets zijn hier verkrijgbaar
Voertaal: Engels

Lees hier het artikel Natuurlijk bouwen volgens Werkstatt

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.