Digitaal vakmanschap voor architecten: congres en boek

Boeken, Lezingen

Digitaal vakmanschap voor architecten: congres en boek

Door: Jacqueline Knudsen | 10-05-2016

Digitale ontwerp- en productieprocessen in de bouw staan centraal op het congres dat Booosting op 15 juni organiseert. Op die dag wordt ook het boek Digitaal vakmanschap gepresenteerd.

Basis voor deze publicatie vormen de ervaringen van drie teams van architecten en constructeurs, die tijdens workshops in de periode november 2015 – januari 2016 digitale ontwerp- en productieprocessen verkenden bij Studio RAP in Rotterdam. Ze onderzochten verschillende aspecten, zoals welke mogelijkheden het architecten kan bieden, zowel qua ontwerp als uitvoering, en welke vaardigheden en kennis een architect moet hebben.

Elk team ontwierp een object dat de robots van Studio RAP uit één blok EPS hebben gesneden, een boog, een trap en een bushalte. De spectaculaire boog wordt tijdens congres getoond. Naast de presentatie van de drie ontwerpteams biedt het congres lezingen van Salomé Galjaard van ARUP Engineering over het digitale ontwerp en de productie van de stalen 3D knoop; Pieter Stoutjesdijk, oprichter van TheNewMakers, over het digitaal geproduceerd PD-lab, dat deze zomer op bij de faculteit Bouwkunde TUD wordt gebouwd als ontwikkelingslab voor studenten en onderzoekers; Marcel Bilow, Hoofd Buckylab TUD Bouwkunde, over de zin en onzin van digitale productie. Verder lezingen van Wessel van Beerendonk – partner Studio RAP en Maurice Nio – directeur Nio architecten.

Elke congresdeelnemer ontvangt een editie van Digitaal Vakmanschap.

Tijd: Woensdag 15 juni 2016 / 13:30 – 19:00
Locatie: TU Delft – Faculteit Bouwkunde – Berlagezaal
Prijs: €50 ( Booostingleden en studenten gratis)
Organisatie: Booosting
Programma

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.