Lezing Spaanse architect over Gaudí

Lezing Spaanse architect over Gaudí

Lezingen
Door: Petra Starink | 28-06-2018

Vanaf 2 oktober 2018 staat Museum Het Schip in het teken van de organische bouw-en sierkunst van de Catalaanse architect Antoni Gaudí en de Amsterdamse School. Speciaal hiervoor komt op dinsdag 9 oktober de Spaanse architect en professor Juan José Lahuerta naar het museum om een lezing te geven over Gaudí en “de verleiding van materie”.

Spaanse architect Lahuerta

Lahuerta is architect, professor aan de Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona School of Architecture) en voorzitter van de Catédra Gaudí (Gaudí Chair). Hij bezocht in zijn studietijd woningcomplex Het Schip, nog voor het museum was opgericht. Vanuit zijn brede kennis over Gaudí steunt hij de vergelijking met de Amsterdamse School.

Lezing over Gaudí

De lezing is in het Engels en onderdeel van de randprogrammering bij de tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School. Deze tentoonstelling is van 2 oktober 2018 tot 31 maart 2019 te zien in Museum Het Schip! Het is 13 jaar geleden dat Gaudí in Nederland te bewonderen was. Op deze tentoonstelling wordt  je meegenomen naar kleurrijk Barcelona en krijg je inzicht in de fantasievolle wereld van de Catalaanse architect.

Beeld: Museum Het Schip

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.