Madaster lanceert platform voor studenten om eigen materialenpaspoort te genereren

Nieuws

Madaster lanceert platform voor studenten om eigen materialenpaspoort te genereren

Door: Petra Starink | 17-03-2020

Madaster lanceert een online educatie omgeving voor studenten om bouwontwerpen te kunnen testen op circulariteit. Hiermee kunnen zij hun eigen materialenpaspoort generen en krijgen zij inzicht in de circulariteit van de gebouwen en constructies die ze zelf ontwerpen .

Eigen materialenpaspoort genereren

Overal in Nederland starten onderwijsinstellingen met het integreren van circulariteit en wetenschappelijke onderzoeken naar circulair bouwen zijn in volle gang. Steeds vaker komt er een vraag naar een praktische toepassing van de theorie. Speciaal om die vraag te beantwoorden heeft Madaster een online educatie omgeving ontwikkeld. Opleidingen die van de Madaster edu-omgeving gebruik willen maken, kunnen een account voor hun studenten aanmaken. Hiermee kunnen de studentdossiers worden aangemaakt en (centraal) beheerd. De studentomgeving wordt tegen een gereduceerd tarief aangeboden ten opzichte van het reguliere Madaster aanbod. Zo kunnen studenten de brug slaan tussen theorie en praktijk en van hun eigen ontwerpen een materialenpaspoort generen en bijvoorbeeld testen op circulariteit.

Slimmer hergebruik van materialen

Grondstoffen zijn gelimiteerd en schaars voorhanden. Om materialen oneindig beschikbaar te houden dienen ze gedocumenteerd te worden, zodat ze niet eindigen op de alsmaar groter wordende afvalberg. In  Madaster worden materialen en gebouwen gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Vanuit het Madaster platform kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. De materiële, circulaire en financiële informatie in een materialenpaspoort biedt particulieren, bedrijven, overheden en wetenschap een beter inzicht in de materiaalhuishouding in de gebouwde omgeving. Hergebruik van materialen wordt eenvoudiger, slim ontwerpen gestimuleerd en afval geëlimineerd. 

Foto: Stadskantoor Venlo, ontwerp van Kraaijvanger Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.