Maritieme sfeer in bedrijfspand Koedood Dieselservice

Nieuws

Maritieme sfeer in bedrijfspand Koedood Dieselservice

Door: Petra Starink | 28-05-2019

Het ontwerp voor het nieuwe onderkomen van familiebedrijf Koedood in Hendrik-Ido-Ambacht, ontworpen door RoosRos Architecten is een combinatie van historische invloed, ambacht en liefde voor het maritieme. Bij binnenkomst kun je niet alleen een blik werpen in de showroom maar ook in de achterliggende loods waar de (scheeps) motoren liggen.

Transparante entreehal

De transparante entreehal over 2 bouwlagen verbindt de verkoopruimte met de eerste verdieping. Hier zijn de verschillende werk-en vergaderplekken ondergebracht. Grote, groene wanden begeleiden de bezoeker naar boven en zorgen voor een natuurlijke, zachte tegenhanger van de strakke architectuur.

Architectuur van Mies van der Rohe

Het gebouw heeft, op de verdieping, een gevel met diepe, verticale lamellen die als zonwering fungeren. De lamellen zijn deels geperforeerd om het gebouw op een subtiele wijze te voorzien van spuiventilatie. Deze zorgen voor dieptewerking en schaduw en geven het gebouw gedurende de dag telkens een andere verschijningsvorm. In de avonduren wordt de rigide structuur extra onderstreept door de verlichte vensters. De voorliefde voor de architectuur van Mies van der Rohe van de opdrachtgevers wordt daarmee nog eens extra geëtaleerd.

Gebogen glas

Naast het gebogen glas, het staal en de Trimo gevel is er in het interieur veel groen toegepast om een prettige werkomgeving te creëren. De Dejo-roosters onder de overstekken lopen naadloos over in het plafond van de verkoopruimte van de motoren. Dit geldt voor alle materialen in heel het gebouw. Ze lopen naadloos in elkaar over door de bovengemiddelde aandacht voor technische details. Deze materialisatie en maatvoering typeren dit gebouw in zijn verschijning.

Fotografie: Luuk Kramer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.