Vierkante Beweegbox

Nieuws

Vierkante Beweegbox

Door: Petra Starink | 05-07-2016

De Beweegbox, een innovatie op het gebied van gymzalen is gelanceerd. Een ‘out of the box’- concept in een box. De Beweegbox is vierkant en kan multifunctioneel worden ingezet door scholen en verenigingen. Het doel is jong en oud uit te dagen om meer te bewegen. Het ontwerp is van RoosRos architecten in samenwerking met draaijer+partners, Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), Janssen-Fritsen en De Groot Vroomshoop.

Uitdaging, interactie en beleving staan centraal in de Beweegbox. De Beweegbox onderscheidt zich met een vierkante sportvloer van 16 x 16 meter, opgebouwd uit vier kwadranten en zonder lijnen. De box biedt ruimte aan beweegvormen voor alle leeftijden, en dit op een slimme en simpele manier.

Uitdagend interieur

De Beweegbox heeft een uitdagend interieur en een flexibel exterieur. Het gebouw heeft altijd een couleur locale. Grote ramen laten de buitenwereld zien wat er binnen gebeurt. De Beweegbox wordt uitgerust met projectie, licht en geluid. Naast traditionele sport- en spelmaterialen staan er onder andere een klimwand, spiegels en een trampoline. Ondersteund door audio en video kan alles. Dat maakt de beleving compleet. Door de veelzijdigheid is de Beweegbox multifunctioneel inzetbaar. De Beweegbox is het ultieme voorbeeld van co-creatie.

Beeld: RoosRos Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.