MasterClass Baksteen 2019 voor architecten

Evenementen

MasterClass Baksteen 2019 voor architecten

Door: Petra Starink | 28-05-2019

Op donderdag 26 september wordt in Steenfabriek Vogelensangh in Deest de MasterClass Baksteen voor architecten 2019 georganiseerd. De masters zijn architecten Pieter en Thomas Bedaux van Bedaux de Brouwer Architecten. Hoe ontwerp en realiseer je baksteenrijke gebouwen die hun kracht en  schoonheid door de tijd behouden? Daar draait het om tijdens de 17e MasterClass Baksteen voor architecten

MasterClass Baksteen

Het programma van de Masterclass Baksteen 2019 bestaat uit levendige presentaties en discussies over baksteengebruik in de hedendaagse architectuur. Naast de esthetische aspecten is er ook aandacht voor innovaties en ontwikkelingen, technische details en de milieuprestaties van baksteenmetsel­werk. Deze masterclass wordt verrijkt met een rondleiding door de unieke ringoven van de 100-jarige jubilerende steenfabriek. Het nieuwe ontvangstpaviljoen won in 2018 de Herengracht Industrie Prijs 2018.

Pieter en Thomas Bedaux

Pieter en Thomas Bedaux zijn dit jaar de meesters in baksteenarchitectuur. Door de jaren heen ontwikkelde het bureau zich met een herkenbaar handschrift waarbij steeds fris en verrassend wordt ingezet op een tijdloze vormentaal. Oog voor detail is een belangrijk uitgangspunt en wordt van generatie op generatie overgebracht en geperfectioneerd. Het bureau ontwerpt gebouwen die de tand des tijds doorstaan en hun schoonheid behouden.

Innovaties rond baksteenmetselwerk

Harrie Vekemans van Metselwerk Adviesbureau Vekemans geeft inzicht in nieuwe technische ontwikkelingen en innovaties rond baksteenmetselwerk. Het bureau is gespecialiseerd in metselwerk in de breedste zin van het woord. Al decennia lang wordt geadviseerd bij de ontwikkeling van nieuwe metselwerkproducten en de realisatie van uitdagende metselwerkconstructies.

MasterClass Baksteen voor architecten
Donderdag 26 september 2019
Van 10.00-16.00 uur
Steenfabriek Vogelensangh, Deest
De kosten voor deelname, inclusief lunch, bedragen € 45,- (excl. btw).
Aanmelden kan via de website van KNB  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.