Nieuwbouwproject verrijkt Barendrecht met duurzame huurwoningen

Actualiteiten, Nieuws

Nieuwbouwproject verrijkt Barendrecht met duurzame huurwoningen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-06-2023

Eind juni ondertekenden Emborion, TBI-onderneming ERA Contour en woningcorporaties Patrimonium Barendrecht, Wooncompas en Havensteder een intentieovereenkomst voor de komst van 173 sociale huurwoningen in Fruitpacking District in Barendrecht. Het concept van Fruitpacking District is een gezonde wijk creëren waar bewoners bewust omgaan met voedsel. De partijen vierden de ondertekening in bijzijn van de Barendrechtse burgemeester Ronald Schneider en wethouder Dirk Vermaat.

In Fruitpacking District worden de komende jaren 2.600 woningen ontwikkeld en gebouwd. Ook komt er 36.500m2 aan voorzieningen, kantoren en makersruimten in het gebied. Het gehele nieuwbouwproject is een ontwikkeling van Emborion Vastgoed die ook eigenaar is van Fruitpacking District. ERA Contour is mede-ontwikkelaar van de eerste fase van het project waarin 533 koop- en huurwoningen, voorzieningen en bedrijfsruimtes komen en zal deze ook bouwen. De 173 sociale huurwoningen zijn hier onderdeel van.

Geïnspireerd op voeding

Het concept van Fruitpacking District is een gezonde wijk creëren waar bewoners bewust omgaan met voedsel. Geïnspireerd door het visionaire gedachtegoed van voedselarchitect Carolyn Steel, streven de partijen ernaar de betrokkenheid bij voedsel te vergroten en een gezonde bewoners- en ondernemersgemeenschap te bevorderen.

Dat doen ze door het dichtbij brengen van voedsel op daktuinen, eetbare parken, markten, balkonbakken en moestuinen. Zo bevordert Fruitpacking District dat mensen weten waar voedsel vandaan komt. Daarnaast zorgen deze initiatieven voor meer sociale verbinding tussen de omgeving en de gemeenschap, maar ook tussen personen onderling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.