Rozet genomineerd voor RIBA International Prize

Nieuws

Rozet genomineerd voor RIBA International Prize

Door: Petra Starink | 11-05-2016

Cultuurgebouw Rozet in Arnhem, ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten is genomineerd voor ‘Beste gebouw ter wereld’. Rozet is opgenomen in de shortlist van 30 genomineerden voor de prestigieuze architectuurprijs georganiseerd door Royal Institute of British Architects (RIBA). De prijsuitreiking is in december 2016.

In Rozet zijn de bibliotheek,  Kunstbedrijf Arnhem, de Volksuniversiteit, de kunstuitleen en het Erfgoedcentrum gevestigd. In een besloten prijsvraag in 2009 van de gemeente Arnhem kwam het ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten als winnaar uit de bus. De keuze is gemaakt op basis van een Europese selectieprocedure. Rozet is in september 2013 geopend en heeft al meerdere prijzen op zijn naam staan.

Meest inspirerende gebouw

RIBA is een Britse organisatie voor architecten en hebben een reputatie hoog te houden, dus is het een logische stap om een prijs te introduceren dat de beste architectuur ter wereld beloont. Volgens de RIBA zal de prijs gaan naar het meest inspirerende gebouw van het jaar. Uit meer dan 20 landen werden 50 projecten ingediend. De gebouwen variëren van een cultureel centrum in Azerbeidzjan tot een kleuterschool in Vietnam. Top architecten als Foster + Partners, David Chipperfield Architects, Bjarke Ingels Group, en Zaha Hadid staan op de shortlist, maar ook kleine studio’s.

6 finalisten

Een vakjury onder leiding van architect Richard Rogers zal de komende maanden de 30 genomineerden projecten bezoeken. Daarna wordt de lijst naar 20 projecten teruggebracht. In de herfst worden 6 finalisten gekozen, daarna wordt in december bekend gemaakt wie het beste gebouw van de wereld heeft ontworpen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.