Samenwerking Claessens Erdmann architects & designers en WT Interactive

Actualiteiten, Nieuws

Samenwerking Claessens Erdmann architects & designers en WT Interactive

Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-06-2023

Ontwerpbureaus WT Interactive en Claessens Erdmann architects & designers gaan samenwerken onder de naam NieuweVaart. NieuweVaart wil voorzien in de groeiende behoefte bij bedrijven en organisaties om hun merk, producten of services te vertalen naar ontmoetingsplekken voor klanten, partners en medewerkers. Hierbij bundelen de bureaus hun kennis: WT Interactive van interactieve storytelling en Claessens Erdmann van het ontwerpen van merkomgevingen.

De samenwerking werd bekend gemaakt tijdens het evenement ‘How to engage in the digital age’ in het nieuwe Visitor Center in het hoofdkantoor van Boskalis in Papendrecht. Een evenement over experience design en het belang van de fysieke ontmoeting in een tijdperk van toenemende digitalisering. Het Visitor Center van Boskalis is ook een gezamenlijk project van de bureaus.

NieuweVaart

‘De toenemende digitalisering biedt oneindig veel mogelijkheden voor interactie met elkaar. Dit vraagt om een andere manier van kijken naar de fysieke werkomgeving waarin we collega’s, klanten en partners ontmoeten. Deze heeft een nieuwe rol gekregen, als de plek voor ontmoeting, inspiratie, innovatie en betrokkenheid. Welke invulling geef je hier als organisatie aan? En hoe maak je ook hier juist gebruik van technologie om ontmoeting en interactie te faciliteren?

‘Hier willen we met NieuweVaart invulling aan geven’, aldus Hans Preeker (partner Claessens Erdmann). Wouter Moll (partner WT Interactive) vult aan: ‘Wat ons bindt is het denken vanuit gebruikers, vanuit merken en daar waar fysieke ruimte en interactieve storytelling samenkomen. Dit kan gaan om de ontmoetingsplekken in kantoren zoals bij Boskalis, maar ook om standalone brand experience centres bijvoorbeeld. En wat ons letterlijk bindt, is de gracht de Nieuwe Vaart in Amsterdam. Onze kantoren zitten (per 1 juli 2023) praktisch naast elkaar aan dit water. Vandaar ook deze naam’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.