Sloop Bijlmerbajes van start

Sloop Bijlmerbajes van start

Nieuws
Door: Petra Starink | 02-10-2018

Woensdag 3 oktober maakt Sloopbedrijf Beelen in opdracht van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V. – een doorgang door de gevangenismuur van de Bijlmerbajes om er de nieuwe energieneutrale woonwijk Bajes Kwartier van te maken met 1350 woningen.

Oude materialen uit Bijmerbajes in nieuw Bajes Kwartier

De sloop van de bajes start aan de kant van de Wenckebachweg, ter hoogte van de containerwoningen voor studenten. De doorgang is bedoeld om een bouwweg te creëren voor de sloopwerkzaamheden, die op een circulaire manier gaat verlopen. Veel materialen uit de huidige bajes krijgen een nieuwe toekomst in Bajes Kwartier of elders. Zo worden bruggen  – die straks Bajes Kwartier gaan verbinden met de stad –  gemaakt van oude celdeuren uit de Bijlmerbajes.

Bajes Kwartier nieuwe bruisende wijk

De Bijlmerbajes transformeert de komende jaren van afgesloten gevangenis tot bruisende nieuwe wijk van Amsterdam, met 1350 nieuwe woningen en hotspots, zoals Dutch Design Superstudio’s, een Groene Toren met stadslandbouw, maakplekken, een laboratorium voor een gezond en gelukkig leven en een sterrenrestaurant. De nu geplande sloop richt zich op de eerste delen van de oude gevangenis. De tijdelijke huisvesting van studenten en het restaurant en andere tijdelijke voorzieningen in het Hoofdgebouw blijven de komende tijd nog normaal in bedrijf.

Bajes Kwartier CV is een ontwikkeling van AM, Cairns en AT Capital

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.