Sphere III in Westerpark Amsterdam

Nieuws

Sphere III in Westerpark Amsterdam

Door: Jacqueline Knudsen | 09-12-2015

In het Westerpark in Amsterdam is vanaf vrijdag 11 december het enorme lichtobject  The Sphere III van kunstenaar Clifton Mahangoe te zien. Overdag wordt het kunstwerk met een diameter van vijf meter uitgelicht door zonlicht, tijdens de avondschemering transformeert The Sphere III naar een 3D lichtobject, dat continu verandert van beeld.

Deel van het oneindige

De conceptuele lichtkunstenaar Clifton Mahangoe (1973) woont en werkt in Amsterdam. Hij probeert in zijn werk de ervaring van ruimte, tijd en licht over te brengen. ‘’Ik gebruik licht en projectie om beelden te schilderen, verhalen te vertellen en deze met elkaar te verbinden’’, legt hij uit. De cirkelvorm die je in veel van zijn werk terug ziet, typeert voor hem de oneindigheid. ‘‘The Sphere III staat voor een beschaving zonder vaste vorm, waar wij allemaal onderdeel van zijn. Het is een illustratie van de natuur waar geen vaste vorm bestaat, waarin alles altijd in beweging is,’’ zegt Mahangoe.
Er is in dezelfde periode een expositie over Clifton Mahangoe in pop-up hotel Gustafson, gevestigd op het Westergasfabriekterrein in het voormalige stadsdeelkantoor.

Locatie Westergasfabriekterrein Amsterdam, op het Stenenpleintje tegenover IJscuypje
Duur: 11 december 2015  t/m 12 januari 2016
Foto: Klein Media

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.