Spiegels in Huis Sonneveld

Spiegels in Huis Sonneveld

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-04-2015

Leonard Kooy, kleinzoon van het echtpaar Sonneveld en conservator Hetty Berens geven 18 en 19 april een rondleiding door het huis Sonneveld in Rotterdam. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met de tijdelijke interventie van Petra Blaisse (Inside Outside). Bezoekers kunnen het modernistische pand vanuit een nieuwe hoek bekijken. Het gebouw is tijdelijk voorzien van spiegels.

Het Nieuwe Bouwen

Als kleinzoon van de voormalige bewoners, Albertus en Gésine Sonneveld, neemt kleinzoon Leonard kooy de bezoekers zaterdag 18 april mee door het huis van zijn jeugd. Conservator Hetty Berens geeft zondag 19 april een rondleiding door dit loepzuivere voorbeeld van het Nieuwe Bouwen, een van de best bewaarde woonhuizen in deze stijl. Het bezoek krijgt een extra dimensie door de interventie van interieur- en landschapsontwerper Petra Blaisse en haar bureau Inside Outside. Met de interventie Huis Sonneveld² reageert Inside Outside op de drie kernbegrippen van het Nieuwe Bouwen: licht, lucht en ruimte.

Huis Sonneveld

Huis Sonneveld is in 1932-1933 gebouwd door architect Leendert van der Vlugt van Bureau Brinkman & van der Vlugt in opdracht van A.H. Sonneveld, lid van de directie van de Rotterdamse onderneming Erven De Weduwe J. van Nelle. Het ontwerp van het interieur, de uitvoering van het timmerwerk, de keuze van stoffering en meubilair en het ontwerp van de buitenruimte zijn tot in detail afgestemd op de functionele inrichting van het gebouw.

Aanmelden kan via service@hetnieuweinstituut.nl

Rondleidingen

Zaterdag 18 april 11.00 uur en 14.00 uur Leonard Kooy

Zondag 19 april 11.00 uur en 14.00 uur Hetty Berens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.