Vierde editie Next Step Program

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Vierde editie Next Step Program

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-02-2022

Voor de vierde keer organiseren de architectenbranchevereniging BNA en projectontwikkelaar Synchroon het Next Step Program. Het programma duurt tot november en stelt de Sustainable Development Goals centraal. Hiermee helpt het jonge architectenbureaus bij de volgende stap in hun carrière.

Centraal in het programma staat het ontwikkelen van het creatief ondernemerschap. Dit moet op vernieuwende wijze in zowel ontwerp als werkwijze bijdragen aan het sneller bereiken van de voor architectuur relevante drie Sustainable Development Goals. Het gaat hier om: Good Health and Well-being, Sustainable Cities & Communities en Climate Action.

Programmaverloop

Het programma kent drie rondes. Een vakjury kiest gedurende het programma tien genomineerden – de Next Step Ahead Group – die verder kunnen met het exclusieve programmadeel. Na onder meer masterclasses en een uitgewerkte casus kiest de jury drie finalisten. Zij worden in contact gebracht met ervaren BNA-architecten in een unieke meester-gezelconstructie en maken kans op de Next Step Award.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de BNA Architectendag op 3 november 2022. De Next Step Award bestaat uit 10.000 euro en mogelijk een opdracht van Synchroon. Winnaars van de drie voorgaande edities waren Space Encounters, Civic Architects en Atelier van Berlo.

Next Step Program

Next Step Program (sinds 2017) is een programma voor opkomend ontwerptalent in de architectuurbranche. Met het programma willen de BNA en Synchroon jonge architectenbureaus die excelleren in zowel creatief ondernemerschap als architectuur de mogelijkheid bieden zich versneld verder te ontwikkelen.

Informatie

Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden van een project is te vinden op de site van Next Step Program IV. Deadline voor inzending is 14 maart 2022.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.