Space Encounters wint Next Step Award

Nieuws

Space Encounters wint Next Step Award

Door: Jacqueline Knudsen | 10-04-2017

De Next Step Award is op 6 april uitgereikt aan Space Encounters voor hun ontwerp voor Joolz. De prijsuitreiking vormt het hoogtepunt van het Next Step Program, opgezet ter bevordering van jong architectonisch toptalent door branchevereniging BNA Academie en ontwikkelaar Synchroon. Space Encounters wint niet alleen 10.000 euro maar ook een opdracht van Synchroon voor de herontwikkeling van de Snorfabriek in Utrecht – waar de prijs donderdag werd uitgereikt – en een serie adviesgesprekken met toparchitecten, o.a. Adriaan Geuze (West 8) en Francine Houben (Mecanoo). Next Step Program krijgt een vervolg in 2018.

De andere twee genomineerden waren Marc Koehler met zijn Superlofts-woongebouw in de Amsterdamse Houthavens, en De Kort Van Schaik Architecten met een ontmoetingscentrum in het Belgische Moorsel.

Joolz: positive design

Het nieuwe hoofdkantoor van Joolz is gevestigd in een voormalige machinefabriek aan de Distelweg 89 in Amsterdam Noord. Sleutelwoord van het nieuwe ontwerp van Space Encounters is  positive design, de kernwaarde van Joolz, fabrikant en ontwerper van ergonomische kinderwagens. Het industriële pand van 1600 m2 bestaat uit een grote lichte fabriekshal en een generiek kantoorpand. De hal was afgesloten van de straat, terwijl hier juist de kracht van het gebouw ligt. Alle wanden op de begane grond zijn verwijderd, zodat de hal zichtbaar wordt voor voorbijgangers, via nieuwe grote gekantelde raamopeningen.
Drie overdadige tuinen, gevuld met bomen, planten, vogels en vissen, zijn gecreëerd onder drie van zes bestaande daklichten. De tuinen verbeteren het werk- en binnenklimaat.

Space Encounters is in 2015 opgericht door Stijn de Weerd, Remi Versteeg en de broers Joost en Gijs Baks. Gijs Baks had daarvoor samen met Jacco van Wengerden het bureau Baks Van Wengerden.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.