Tijdelijke zorgwoning

Actualiteiten, Nieuws

Tijdelijke zorgwoning

Door: Petra Starink | 09-02-2016

Bouwbedrijf Scheenstra, United Care en Het Hulpmiddelen Centrum ontwikkelden een innovatieve zorgwoning die binnen één dag vergunningsvrij geplaatst kan worden. De totale bouw duurt 25 dagen.

Modulair systeem

De drie partijen ontwikkelden een innovatief modulair systeem waardoor de woning bij het einde van de mantelzorg probleemloos uit elkaar te halen, te verplaatsen, door te verkopen en op te slaan is. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen en dat verreist een nieuwe kijk op bouw en inrichting van wonen. Dit inspireerde de drie genoemde partijen om zich toe te leggen op woonoplossingen voor zorgvragers. Een van de ontwikkelingen is deze complete zorgwoning met diverse mogelijk aanpassingen en hulpmiddelen zoals drempelvrije vloeren, verhoogd toilet, plafondliftsysteem of een digitaal deurtoegangssysteem.

Brede deuren en kozijnen

De medewerkers van de bedrijven zijn gecertificeerd voor zorgtoegankelijk maken van woningen. ,,Wij kijken verder dan een mooie aanbouw of een slaapkamer beneden”, zegt Tineke Munniksma van bouwbedrijf Scheenstra. ,,Ons uitgangspunt is maatwerk in functionaliteit. Samen met het Hulpmiddelen Centrum en United Care letten we scherp op de specifieke behoefte van de bewoner. Denk daarbij ook aan heel praktische zaken als raamsluitingen op de juiste hoogte voor rolstoelgebruiken, veiligheid in de badkamer en brede deuren en kozijnen.”

Modelwoning

Een modelzorgwoning is van 14 tot en met 21 maart te bezichtigen bij United Care aan de Bremenweg 5 in Groningen, van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.