Toolbox Natuurinclusief Bouwen gelanceerd

Toolbox Natuurinclusief Bouwen gelanceerd

Nieuws
Door: Petra Starink | 25-11-2019

Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging hebben de Toolbox Natuurinclusief Bouwen gelanceerd. Bouwprofessionals kunnen op de website bouwnatuurinclusief praktische informatie vergaren over maatregelen waarmee zij hun projecten natuurinclusief maken.

Natuurinclusief bouwen

De website is bestemd voor gemeenten, projectontwikkelaars, architectenbureaus en woningcorporaties. Al deze partijen zijn namelijk van cruciale betekenis om van natuurinclusief bouwen en ontwerpen het ‘nieuwe normaal’ te maken.

Gezondheid en comfort

Door in en aan gebouwen en hun omgeving eenvoudig toepasbare en relatief goedkope voorzieningen te treffen, vergroent de leefomgeving van mensen en krijgen vogels en vleermuizen daarin nieuwe plekken om te nestelen, zich te voeden en te schuilen bij onraad. Ook de menselijke bewoners ondervinden de nodige positieve effecten van een natuurinclusieve woning en woonomgeving, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid en comfort.

Praktische tips en adviezen

De website bouwnatuurinclusief biedt naast praktische informatie en tips ook advies over een groot aantal concrete voorzieningen waarmee gebouwen en hun omgeving natuurinclusief kunnen worden gemaakt. De mogelijke maatregelen zijn in dat kader onderverdeeld naar doelgroep, gebouw en gebouwdeel en de omgeving van het gebouw.

Foto: Piet Bergers (Zoogdiervereniging) en Jip Louwe Kooijmans (Vogelbescherming Nederland).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.