Uitbreiding De Bergse Zonnebloem

Nieuws

Uitbreiding De Bergse Zonnebloem

Door: Petra Starink | 05-07-2016

De Rotterdamse school De Bergse Zonnebloem ligt in een karaktervol tuindorp. Het gebouw uit de jaren 20 heeft een kenmerkende plek in de stedenbouwkundige structuur. Dit wilden Pieter Sprangers van Groosman en Finbar McComb graag behouden bij de verbouwing en uitbreiding van de school.

Compact schoolgebouw

Het minst waardevolle deel van het gebouw is gesloopt. Hiervoor in de plaats is een compact schoolgebouw ontworpen, waardoor het speelterrein en het voorterrein zijn gespaard. Dankzij de efficiënte indeling konden naast extra lokalen ook een sportlokaal, BSO-ruimte, royale entree en extra ruimte voor het Daltononderwijs worden gerealiseerd.

Relatie met buurt

Door de extra entree in de nieuwbouw, kunnen de extra functies onafhankelijk van de school ingezet worden. Dit levert een grote bijdrage aan de betekenis van de school voor de buurt. De nieuwbouw maakt het mogelijk de relatie met de wijk te verbeteren. Door de open en transparante uitstraling van het pand opent het gebouw zich naar de straat zonder dat het oorspronkelijke gebouw verloren gaat.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.