Verbouwing en renovatie Museum Arnhem op huidige locatie

Nieuws

Verbouwing en renovatie Museum Arnhem op huidige locatie

Door: Petra Starink | 15-11-2018

Het gemeentebestuur van Arnhem trekt 7,5 miljoen euro extra uit voor de verbouwing en renovatie van Museum Arnhem aan de Utrechtseweg. In totaal is er dan 23 miljoen beschikbaar, inclusief een bijdrage van 500.000 van de provincie. Het ontwerp van het vernieuwde museum is van Benthem Crouwel Architects.

Verbouwing en renovatie museum

Museum Arnhem sloot in 2017 haar deuren omdat het hoofdgebouw aan een verbouwing toe was. Een aanbesteding bleef eind 2017 zonder resultaat, er was geen aannemer te vinden die het project wilde uitvoeren voor het toen beschikbare budget. De gemeente Arnhem studeerde op een alternatief plan namelijk een verhuizing naar de binnenstad van Arnhem. Dit plan is afgeschoten omdat het te veel geld kost en het niet meer bezoekers naar de binnenstad leidt.

Nieuwe aanbestedingsprocedure

Binnen het budget van 23 miljoen moet het kunnen om de verbouwing en uitbreiding van het museum te realiseren. Zodra de gemeenteraad groen licht geeft voor het geld start de nieuwe aanbestedingsprocedure. In de aanbesteding voor het museum wordt aandacht gevraagd voor duurzaamheidsmaatregelen zoals het gasloos maken van het museum, zonnepanelen op het dak, en een nieuwe methode van luchtbevochtiging.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.