Aanbesteding Museum Arnhem stopgezet

Nieuws

Aanbesteding Museum Arnhem stopgezet

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-02-2018

De gemeente Arnhem heeft de aanbesteding voor de verbouw van Museum Arnhem stopgezet. Het heeft geen bouwondernemer opgeleverd die deze klus voor een acceptabele prijs wil klaren. Na de sluiting van de aanbestedingstermijn bleek dat voor het bouwkundig bestek slechts één aannemer had ingeschreven. De offerte was echter veel te hoog. Benthem Crouwel Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de vernieuwing van het museum.

Verbouwing Museum Arnhem

De verbouwing, geraamd op bijna 15 miljoen euro, moet 550 vierkante meter extra expositieruimte opleveren, plus een opknapbeurt voor het rijksmonument. Ook is een nieuw depot voorzien voor de kunst – en archologiecollectie van de gemeente.

Bouwonderzoeken en asbestsanering

Het museum moest de deuren al sluiten vanwege bouwonderzoeken en asbestsanering. De sluiting was gepland tot eind 2019, maar zal nu langer duren. De komende tijd onderzoekt het college hoe de ambities voor Museum Arnhem te realiseren zijn. Museum Arnhem blijft in de tussentijd actief door middel van pop-up tentoonstellingen, educatieprogramma’s en andere activiteiten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.