Voorlopig ontwerp uitbreiding Museum Arnhem

Nieuws

Voorlopig ontwerp uitbreiding Museum Arnhem

Door: Petra Starink | 17-05-2017

Tijdens een bijeenkomst van architectuurcentrum CASA heeft architect Joost Vos van Benthem Crouwel Architects het voorlopige ontwerp toegelicht voor de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem.

Vleugel boven stuwwal

Benthem Crouwel Architects is in geslaagd om de wensen van het museum in het ontwerp te vertalen. Naast goede museumzalen was de opgave om het uitzicht vanuit het museum en de beeldentuin meer bij het museumbezoek te betrekken. In plaats van de westvleugel komt een nieuwe vleugel. De ruimte hiervoor wordt gevonden door de vleugel aan het uiteinde zestien meter uit te laten steken boven de stuwwal. In de vleugel komt het nieuwe depot voor de collectie van het Museum Arnhem en archeologie van de gemeente Arnhem. Het museum wordt een plek waar niet alleen de kunst tot haar recht komt maar ook waar je kunt genieten van het uitzicht op de Rijn en het landschap.

Monumentale koepel

De monumentale koepel van het museum krijgt een open karakter en wordt de ontmoetingsplek van het museum. In de koepel komen de entree, de museumwinkel en het museumcafé. De verbouwing start 2017. De komende maanden wordt het voorlopig ontwerp van Benthem Crouwel Architects vertaald in een definitief ontwerp.

Beeld: Benthem Crouwel Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.