Wikkelhuis

Nieuws

Wikkelhuis

Door: Jacqueline Knudsen | 12-06-2013

Het W-House, ook wel Wikkelhuis genoemd is een flexibel bouwconcept, waarbij losse onderdelen op een eenvoudige en onzichtbare manier aan elkaar worden geschakeld tot een huis, een stand, een showroom, een dakopbouw of zelfs een kantoor.
De kleine bouwsels worden gemaakt van karton. Een constructief zeer sterk materiaal met een hoge isolatiewaarde. Het huis wordt geproduceerd door het wikkelen van plaatmateriaal rondom een mal. Het karton wordt op milieuvriendelijke wijze verlijmd en voorzien van een dun laagje aluminium. De machine produceert segmenten en meerdere segmenten vormen een huis.

20 jaar geleden paste René snel voor het eerst het materiaal toe in een kartonnen kist voor het vervoer van tomaten. De kisten waren een groot succes te zijn en daarom besloot Rene om de kist upscalen naar een compleet huis. In de loop der jaren een aantal prototypes werden gemaakt, zelfs een Wikkelboot, die op het IJsselmeer heeft gezeild. In 2012 is het Wikkelhuis verder ontwikkeld door de Fiction Factory. Zij hebben de eerste Wikkelhuis gebouwd en geïnstalleerd op Schiphol in november 2012, dat functioneert als een semi-permanente kantoorruimte.
Tijdens de Dag van de Architectuur op 23 juni is van 10.00 – 17.00 uur het maakproces van dichtbij te kijken. Bedenkers van het concept ontvangen geïnteresseerden graag in de werkplaats van ‘Fiction Factory’ op het Cornelis Douwesterrein aan ’t IJ.

Ontwerp:  Fiction Factory i.s.m. Linda van der Sande
Interieur: Rooos Design
Locatie: Back-upstraat 1 Amsterdam

Meer Fiction Factory: Interieur Red Bull

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.