Willem Diehlprijs voor Braaksma & Roos architecten

Willem Diehlprijs voor Braaksma & Roos architecten

Nieuws
Door: Petra Starink | 17-09-2013

De restauratie en herbestemming van de voormalige ULO Nr.8 aan de Hesselbergerweg tot wooncomplex in Arnhem heeft de Willem Diehlprijs 2013 ontvangen. Het Paleis op de Heuvel is een project van Braaksma & Roos architecten. Zij hebben dit project in opdracht met Hendriksen Bouw en Ontwikkeling gerealiseerd.

De nieuwe functie en combinatie met nieuwbouw gaan buitengewoon goed samen met de kernkwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw, aldus de jury. Het project toont de meesterhand van een ervaren restauratiearchitect, die de ontwikkelaar Hendriksen Bouw en Ontwikkeling heeft overtuigd.

Veel lof heeft de jury ook voor Hoogte Twee Architecten, die met de Coehoornkazerne ‘de aanzet tot een nieuwe ethiek van restaureren en renoveren’ geven, en voor Volkshuisvesting Arnhem vanwege ‘de verantwoordelijkheid en inzet die zij tonen ten aanzien van de stad en haar architectonisch erfgoed’.

Publiekprijs

De publieksprijs ging naar de restauratie en renovatie van de Koepelkerk op het Jansplein in Arnhem door Van de Looi en Jacobs Architecten.

De Willem Diehlprijs

De Willem Diehlprijs, de tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste restauratie of renovatieproject in Arnhem, is in 2007 door CASA  in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Voor deze vierde editie konden restauratie- of renovatieprojecten genomineerd worden die tussen januari 2011 en juni 2013 zijn opgeleverd. De overige genomineerden waren School III (Nexit Architecten in opdracht van Volkshuisvesting Arnhem), het T-Huis (K3 Architectuur in opdracht van Vivare) en de Doorstroomvoorziening (Opzoom Architecten in opdracht van de Gemeente Arnhem en Iris Zorg).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.