Ideeënwedstrijd Hartlijn Leiden Bio Science Park

Prijsvragen

Ideeënwedstrijd Hartlijn Leiden Bio Science Park

Door: Petra Starink | 05-12-2018

De gemeente en Universiteit Leiden zijn op zoek naar een idee voor de Hartlijn in het Leiden Bio Science Park (LBSP). De Hartlijn is een brede groene route door het LBSP met ruim baan voor voetgangers en fietsers. Samen met het LUMC en de Ondernemersvereniging LBSP wordt een ideeënwedstrijd georganiseerd. De drie beste ideeën voor de Hartlijn worden beloond met geldprijzen.

Openbare ruimte van Hartlijn versterken

Het winnende idee moet de functie en het plan voor de openbare ruimte van de Hartlijn versterken. Een toevoeging die de route aantrekkelijk en herkenbaar maakt, bijvoorbeeld met beeldende kunst, verlichting, kleur, vormen van energiebesparing, energieopwekking, waterberging, teksten en gedichten. Doel is om het beste idee verder uit te werken en indien haalbaar, te realiseren. Deelnemen kan tot donderdag 17 januari 2019 via de website van de gemeente Leiden. Iedereen kan meedoen.

Herontwikkeling Leiden Bio Science Park

Het LBSP is het grootste kenniscluster op het gebied van Life Sciences & Health in Nederland. De huidige uitstraling van de openbare ruimte past niet bij de ambities voor het gebied.  Het Leiden Bio Science Park wordt daarom herontwikkeld om het ‘campusgevoel’ te versterken.  Tot 2025 komen er steeds meer bedrijven, woningen, horeca en andere voorzieningen bij. Het wordt een groen en levendig gebied. Er is gekozen voor de ontwikkeling van meerdere centrale plekken binnen het gebied, met elk een eigen karakter. De Hartlijn is een belangrijk onderdeel van de campus en verbindt deze plekken met elkaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.