4a architecten realiseert Emser ThermenHotel

Project kort

4a architecten realiseert Emser ThermenHotel

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-08-2022

Direct naast de Emser Therme aan de oevers van de rivier de Lahn is in Bad Ems een nieuw kuuroord gebouwd. Bij het ontwerp stonden drie zaken centraal: de gasten een sfeer bieden die bevorderlijk is voor welzijn en ontspanning, een hotel en spa ontwikkelen als een harmonieus geheel van gebouwen en – last but not least –een economische werkwijze.

De langgerekte structuur van het 4-sterrenhotel sluit aan op de slanke vorm van het perceel tussen de Viktoriaallee en de oevers van de rivier de Lahn. Het ontwerp van het gebouw heeft betrekking op de aangrenzende Emser Therme, die in 2012 meerdere keren werd aangepast en uitgebreid door 4a Architekten.

Badjasgang

De eerste stap was de toevoeging van een riviersauna, gevolgd door de uitbreiding van de saunaruimte op de eerste verdieping. Hier komt ook de badjasgang als structurele verbinding tussen het nieuwe Emser ThermenHotel en de Emser Therme spa. Hotelgasten zijn dus beschut op weg van en naar de spa en het hotel.

Opbouw

Het Emser ThermenHotel beschikt in totaal over 84 tweepersoonskamers, verdeeld over vier verdiepingen. Alle kamers hebben een panoramisch uitzicht op de Lahn en het omliggende berglandschap. Op de begane grond bevinden zich de lobby, een restaurant met ruime buitenruimtes, een bar met loungeruimte en flexibel te combineren seminarruimtes.

Het hoogtepunt is de SkyLounge op de bovenste verdieping. Deze werd als solitair op het dak geplaatst en biedt met zijn uitgestrekte open ruimtes een prachtig uitzicht over het daklandschap van Bad Ems en het omliggende platteland.

Afbeeldingen: David Matthiessen, Stuttgart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.