Dynamische doos bij Onesize Amsterdam

Dynamische doos bij Onesize Amsterdam

Door: maurice | 17-08-2011

Het van oorsprong Delftse bedrijf Onesize (motion graphics) groeide uit zijn jasje en liet het oog vallen op een bestaande bedrijfshal in Amsterdam. Omdat ook deze ruimte waarschijnlijk tijdelijk is – de groei zet nog steeds door – is er gekozen voor een invulling van de ruimte die gemakkelijk te verwijderen of mee te verhuizen is.

Met één enkel sculpturaal element is de hele ruimte in een keer ingedeeld. Het element bestaat uit drie delen. Het eerste deel, met een grote tafel waaraan overlegd en gegeten kan worden, is het meest open. Het middendeel biedt plaats aan de studio waar presentaties plaatsvinden. Die ruimte is van binnen grotendeels zwart om de aandacht geheel op de presentatie te richten. Het derde deel bestaat uit een gesloten vergaderruimte.

Het element staat midden in de ruimte en er omheen zijn de werkplekken van de medewerkers gegroepeerd. Als materiaal is gekozen voor underlayment, goedkoop milieubewust en goed passend bij het industriële karakter van de hal.

Bij het ontwerp is er opgelet dat er een minimum aan zaagverlies is, door vormen te spiegelen en te draaien. Het element is grotendeels geprefabriceerd en in slechts twee weken ter plaatse in elkaar gemonteerd.

De kracht van dit ontwerp is drieledig: de milieu-impact is laag; het element vormt niet alleen de drie specifieke ruimtes, maar deelt tegelijkertijd de hele hal in; het heeft een dynamische uitstraling, die uitstekend past bij Onesize.

Projectgegevens

ProjectarchitectJamie van Lede
ProjectmedewerkerNikolas Kavvadias
OpdrachtgeverOnesize, Amsterdam
HoofdaannemerKNE+, Delft
Adviseur constructieOrigins Architecten, Rotterdam
Start bouwOktober 2010
OpleveringJanuari 2011
Bruto vloeroppervlakte300 m2
Bruto inhoud1320 m3
Totale stichtingskosten€ 65.000
Bouwsom€ 45.000 incl. installaties, excl. inrichting en BTW
TekstPeter Visser
Foto’sStijn Stijl

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.