Houten gevels woonark Utrecht

Houten gevels woonark Utrecht

Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-01-2018

Aan het Merwedeplantsoen in Utrecht ligt een woonark met notenhouten gevels ontworpen door Marc Prosman architecten. De woonark biedt aan de waterzijde maximaal zicht en uitzicht op het water en aan de kadezijde een open relatie met de voortuin. De plattegrond van de ark is op de begane grond en alle ruimten zijn met elkaar verbonden.

Wonen op water

Het buitenterras aan de waterzijde is gesitueerd aan de noordwestzijde, vanaf waar het  mooiste zicht op het kanaal is. Via een grote schuifpui kan de zitkamer worden betrokken bij het terras en onstaat een grote leefruimte.  De keuken bevindt zich in het hart van de ark en biedt een doorkijk tussen de voortuin en het water, op deze plek wordt het bijzondere van het wonen op het water maximaal beleefd.

Notenhouten gevels

Een compositie van witte vlakken met zwarte invullingen en houten details zorgt voor het  rustige en vriendelijke karakter van de ark.
De ark is stoer en uitgevoerd in witte aluminium beplating met zwarte kozijnkaders. De notenhouten gevels en lamellen zorgen voor een zachte toevoeging aan het gevelpalet en  een relatie met het houten dak aan de binnenzijde van de ark.  Binnen is de ark sober maar erg warm. Wanden en vloeren in neutrale tinten, afgewisseld  met houten accenten bieden een prettige leefomgeving.  De benedenverdieping is licht door het grote raam naast de trapvide en biedt ruimte aan  de slaap- en badkamers. Ook zijn op deze verdieping de installatieruimten gesitueerd.

Warmtepompsysteem

De ark is voorzien van een warmtepompsysteem met buitenunit. Alle ruimten worden  verwarmd door middel van vloerverwarming. Het dak is uitgevoerd in een witte  dakbedekking, dat minder opwarmt door de zon dan zwarte bitumen.

Projectgegevens

Naam project Woonark Utrecht
Locatie Merwedeplantsoen, Utrecht
Architectenbureau Marc Prosman Architecten
Opdrachtgever(s) Particulier
Hoofdaannemer Arkenbouwer: Spruyt Arkenbouw Heerenveen
Oplevering 2017
Beeld Luuk Kramer

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.