Houten interieur geeft café Lebkov & Sons warmte

Houten interieur geeft café Lebkov & Sons warmte

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-09-2018

Studio Akkerhuis heeft het ontwerp gemaakt voor het Lebkov & Sons café op de Amsterdamse Zuidas. De nieuwe locatie is opgevat als een leefruimte in de keuken waar klanten en barista’s hetzelfde tafel- of werkblad gebruiken. De bar en de open keuken zijn centraal gelegen, de zitgedeeltes zijn daar rondom geplaatst om een speciale plek te creëren. Bezoekers zitten op houten banken naast de keuken en de open opslagplaats, langs een slangenachtige gedeelde tafel in beton, aan de bar of op een verhoogd platform waar de betonnen werktafels van de barista over de toonbank worden uitgetrokken en gastentafels worden.

Interieur met houten wanden

De etenswaren worden gepresenteerd in een lage vitrinekast voor een betere zichtbaarheid van de producten. Deze ‘sharing mix’ zoals Lebkov& Sons het noemt wordt ook vertegenwoordigd in het Lebkov-patroon waarin zwarte vierkanten zich vermengen met lichtgekleurde vierkanten. In eerdere vestigingen is dit patroon uitgevoerd in kleine tegels. Nu heeft Studio Akkerhuis gekozen voor Wood-skin, houten panelen met gegraveerde patronen. Woodskin vormt zich organisch als bekleding en structuur van de meubels. De zwart-houtbekleding verleent uniformiteit aan de ruimte en creëert verrassende bewegingen in het meubilair en de muren.

Lebkov-patroon

Het iconische Lebkov-patroon is ook aanwezig, in de open opslagruimte: een modulaire stalen structuur waar verse producten en koffiebonen worden tentoongesteld in schappen en dozen van Wood-skin, die vrij kunnen worden geplaatst in de stalen frames. Met het gebruik van de materialen hout, beton en staal, straalt de inrichting een comfortabele en gastvrije omgeving uit.

Projectgegevens

Naam project Lebkov & Sons cafe
Locatie Zuidas, Amsterdam
Architectenbureau Studio Akkerhuis
Opdrachtgever(s) Lebkov & Sons
Interieurontwerper Wood-Skin
Adviseur installaties Modular
Oplevering 2018
Beeld Ronald Smits Photography 

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.