Op maat ontworpen interieur toont kunstcollectie

Op maat ontworpen interieur toont kunstcollectie

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-02-2021

In  Amsterdam Noord is een casco appartementencomplex opgeleverd waarbij de bewoners volledige vrijheid hebben gekregen om hun eigen woning te ontwerpen. De open loft zonder voorgeconfigureerde indeling en een dubbel hoog plafond gaf i29 de mogelijkheid om een volledig op maat ontworpen interieur te realiseren voor een schrijver en kunstverzamelaarskoppel.

Kastwanden en geïntegreerde glazen vitrines

Om de grote collectie kunst op de ultieme manier tonen ontwierp i29 gedetailleerd maatwerk kastwanden en geïntegreerde glazen vitrines om de kunstwerken tentoon te stellen. Op de begane grond staan de entree, keuken en woonkamer in open verbinding met elkaar. Binnen de dubbele hoogte van de loft is een extra vloerniveau gemaakt voor extra woonoppervlakte met een badkamer, twee slaapkamers en kantoorruimte. De kastwanden verbinden de twee verdiepingen visueel en integreren tevens een trap naar boven.

Uitvoering in houten en grijze vlakken

De op maat ontworpen keuken en kasten in het hele appartement zijn uitgevoerd in een combinatie van houten en grijze vlakken. De heldere eenvoudige ruimtelijke ingrepen staan in contrast met de kleurrijke kunstwerken.

Projectgegevens

Naam project Appartement
Locatie Amsterdam Noord
Architectenbureau i29
Opdrachtgever(s) Particulier
Hoofdaannemer Dubbeldam bouw
Interieurontwerper Interieurbouwer Coen Vleugel
Bruto vloeroppervlakte 180 m²
Beeld i29, Ewout Huibers

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.