Internationale bouwkostenstudie

Kennis

Internationale bouwkostenstudie

Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-05-2018

Wereldwijd trekt de bouwsector in bouwvolume steeds verder aan. De toekomst ziet er wat dát betreft dan ook rooskleurig uit. De verwachting is dat – op enkele uitzonderingen na, met name een daling in het Verenigd Koninkrijk – de bouwactiviteit komende jaren wereldwijd verder blijven toenemen. Dit blijkt uit onderzoek door adviesbureau Turner & Townsend dat trends en ontwikkelingen in de bouwsector wereldwijd in kaart brengt.

Duurste plek ter wereld om te bouwen

Uit het onderzoek blijkt verder dat van de 46 onderzochte markten er 21 steeds verder op stoom raken en 23 markten zijn afgesteld op stabiliteit. Slechts twee markten zullen de komende jaren afkoelen; leesvoer voor liefhebbers die hun geld liever niet in een ouwe sok bewaren. In het rapport valt verder te lezen wat de duurste plek ter wereld is om te bouwen en welke stad de hoogste inflatie kent.

Ontwikkeling Nederlandse markt

En alsof dat nog niet genoeg is, schetst de Internationale bouwkostenstudie een beeld van hoe de oververhitte Nederlandse markt zich verder gaat ontwikkelen en hoe de gemiddelde bouw- materiaal- en arbeidskosten zich naar verwachting wereldwijd gaan ontwikkelen. Een aardig gegeven voor wie bedenkt dat de bouw in volume toeneemt, maar tegelijkertijd te maken heeft met steeds minder vakbekwame werknemers die dat volume neer moeten zetten. Een aardige uitdaging en lastige vraag: makkelijk geld bestaat niet. Het valt allemaal te lezen in de nieuwste uitgave van Turner & Townsend, de internationale bouwkostenstudie.

Foto: Petra Starink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.