Finalisten Next Step Award 2017/2018

Nieuws

Finalisten Next Step Award 2017/2018

Door: Petra Starink | 31-05-2018

Werkstatt, Civic Architects, Studio Prototype en IWT zijn de 4 finalisten die meedingen naar de Next Step Award 2017/2018. De 4 ontvangen 10.000 euro en een bouwopdracht op een stedelijke hot spot van projectontwikkelaar Synchroon.  Op 5 juli wordt de winnaar bekend.

De 4 finalisten voor de Next Step Award

Werkstatt: Niels Groeneveld en Raoul Vleugels vormen een interessant team: heel serieus, op interessante wijze bezig met opschalen en échte kennis van materialen. Aansprekend zijn ook hun bijzondere samenspel met corporatie Trudo, hun visie op hennepplantages en hun onderzoek naar schaalvergroting.

Civic Architects: Jan Lebbink, Rick ten Doeschate, Gert Kwekkeboom en hun collega’s zijn niet alleen profs maar ook doordenkers – intrigerend bovendien om te zien hoe ambitieus ze hun bureau runnen. Opvallend daarbij is hun focus op publieke gebouwen en infrastructuur. Civic heeft duidelijk een visie op hoe zij zich willen presenteren en op wat zij hun opdrachtgever te bieden hebben.

Studio Prototype: Jeroen Spee en Jeroen Steenvoorden zijn topprofs, werken zeer zorgvuldig en hebben een interessante aanpak: bij alle projecten ontwikkelen ze een prototype en bieden zo hun opdrachtgever tastbare inzichten.

IWT: Chantal Schoenmakers en Bastiaan Kalmeyer hebben een intrinsieke drang naar nieuwe poëtische architectuur, koppelen maatschappelijke relevantie aan mooie ontwerpen en tonen meerwaarde op sociaal vlak én voor de stad. En dat alles weten ze ook nog te vertalen naar toekomstbestendige verdienmodellen.

Jury

De jury bestaat uit Do Janne Vermeulen, Joost Baks, Hedwig Heinsman, Nanne de Ru en Anne van der Zwaag.

Next Step Program

Next Step Program is een initiatief van de BNA  en projectontwikkelaar Synchroon.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.