Amsterdam Light Festival zoekt lichtkunst

Nieuws

Amsterdam Light Festival zoekt lichtkunst

Door: Petra Starink | 17-03-2015

Het Amsterdam Light Festival vindt plaats van november 2015 tot en met januari 2016. Het thema van het festival is ‘Vriendschap’. Voor het komende festival worden ontwerpers, architecten, en kunstenaars uitgenodigd om hun kunstwerk online aan te melden. De deadline is 25 maart 2015. Aanmelden kan hier.

Europese lichtkunstwerken

Het thema van de vierde editie van het festival is ‘Vriendschap’. Het thema kan ruim worden ingevuld maar de organisatie wil graag lichtkunstwerken die het belang van de Europese vriendschappen uitbeelden. Het festival wil graag inzendingen van architecten, kunstenaars, en ontwerpers uit Europa en daarbuiten.

Vaar en wandelroute

In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installatie te zien van hedendaagse kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, van 26 november 2015  tot en met 31 januari 2016 neemt je mee langs de Amsterdamse grachten en de Amstel die verlicht wordt. De wandelroute illuminade loopt door de binnenstad van Amsterdam en kun je lopen van 10 december 2015 tot en met 3 januari 2016. Op andere plaatsen in de binnenstad zijn tal van activiteiten. Diverse musea doen mee met het lichtfestival.

Meer informatie op amsterdamlightfestival.com

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.