Dag van de Ontwerpkracht

Actualiteiten, Nieuws

Dag van de Ontwerpkracht

Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-06-2022

Op 6 juli organiseren BNSP en NVTL de ‘Dag van de ontwerpkracht’ in de Deventer Schouwburg. Deze congresdag is bedoeld voor onder meer ontwerpers, overheden, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en marktpartijen die zich bezig houden met de fysieke leefomgeving in Nederland.

Want deze leefomgeving staat onder druk door de vele opgaven die een plek moeten krijgen. Duurzame en betaalbare woningen, klimaatbestendige landschappen, biodiversiteit en natuurherstel, de daling en verzilting van de bodem, de transitie van de landbouw maar ook de overstap op schone energievoorziening.

Opgaven die in samenhang én met kwaliteit moeten worden opgepakt en waarbij betrokkenheid en inspanning van veel partijen nodig is. Variërend van de Rijksoverheid en andere overheden tot burgers, marktpartijen en maatschappelijke organisaties. Ieder vanuit zijn eigen rol, taak en verantwoordelijkheid. Ontwerpkracht vereist verbeelding en dialoog.

Programma en sprekers

Hoofdsprekers zijn minister Hugo de Jonge, Jannemarie de Jonge (CRA) en Winy Maas (MVRDV). Minister De Jonge presenteert op deze dag het programma Mooi Nederland dat ruimtelijke kwaliteit centraal stelt door maatschappelijke opgaven in samenhang te realiseren, op de korte én lange termijn.

Andere bijdragen komen van o.a. WUR, Ver. Deltametropool, Tauw, Witteveen + Bos, Gemeente Deventer en MRA. Vooraanstaande ontwerpbureaus en partners in de ruimtelijke inrichting van Nederland organiseren zes masterclasses over de integrale aanpak van verstedelijking, de toekomst van het landschap en energietransitie met inspirerende voorbeelden en in discussie met belanghebbenden.

Aanmelden via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.